Kennel Cadogan

Asun koirieni kanssa Porvoossa omakotitalossa. Päätyöni on musiikkialalla ja koirat ovat minulle rakas harrastus. Olen harrastanut pienimuotoista koirien kasvatusta yli 20 vuotta.

Olen tutustunut koiraharrastukseen jo pikkutytöstä lähtien kun perheessäni oli metsästyskoiria, pointtereista ajokoiriin. Sittemmin löysin omani seurakoirien parista, olen aloittanut koirien kasvatuksen tanskandogeilla ja ranskanbulldogeilla 90-luvun alussa. Vuosien saatossa rotu sitten pieneni ja haaveeni pienestä griffonista kävi toteen. Ensimmäisen griffonini hankin Huvikummun kennelistä 2000-luvun alussa. Vuonna 2003 kun muutimme maaseudun rauhaan ja pitihän taloon yksi isompi koira ja näin joukkoon liittyi vielä aprikoosin värinen isonvillakoira Joiners Quality kennelistä. Sanni nukkui pois 2017 , 14 vuotiaana.

Perheesemme muutti 2017 keväällä elämäni ensimmäinen Japanese Chin, vuosien haaveilujen jälkeen! Nyt meillä asustaa ihastuttava Suzu neitokainen. Kaveriksi Suzulle on tullut Ruotsista Saga tyttönen.

Harrastan koirieni kanssa pääasiassa lenkkeilyä, metsissä ulkoilua ja koiranäyttelyitä. Suzun kanssa tällä hetkellä myös agilitya,jossa kilpailemme tällä hetkellä 2.luokassa.

Olen mukana Porvoon Koiraharrastajat ry.ssä. Olen myös Kennelliiton jäsen . Olen Griffon yhdistyksen sekä Japanese Chin ry, puheenjohtaja.


Pyrkimykseni on kasvattaa rodunomaisia terveitä, reippaan harrastus/seurakoiran luonteen omaavia aitoja griffoneita ja Japanese Chinejä.

Ensimmäinen Japanese Chin pentue syntyi 2020 joulukuussa.

Jalotustukseen käytetyt koirani ovat silmä&polvi tarkastettuja, Osa narttulinjani jalostus koirista on kuvattuja syringomyolian (mri) osalta. Tutkimustulokset ovat olleet A1 ja A2 luokkaa. Pentuja meillä on silloin tällöin, ehkäpä pentue kerran vuodessa. Haluan löytää kaikille pennuille rakastavat kodit ja pyrin tekemään kaikki jalostusyhdistelmät tarkkaa harkintaa käyttäen. Yleensä yhdistelmiin päädytään pitkän pohdinnan ja sukutaulujen ja koirien tutkimisen myötä.


Pentue suunnitelmista voit kysellä etukäteen vaikkapa sähköpostitse, voit soittaa tai vaikkapa tulla näyttelyissä tutustumaan koiriini. Kerrothan itsestäsi ja perheestäsi pentua tiedustellessasi sekä hieman aiemmasta koirakokemuksestasi. Etsitkö kenties näyttelykoiraa, millaisia toiveita sinulla on pennun suhteen jne. Se auttaa minua löytämään sinulle mahdollisimman sopivan pennun.


unnamed__helmi3.jpg

Pennut luovutetaan uusiin koteihin aikaisintaan 8vk ikäisinä, eläinlääkärin tarkastamina ja rekisteröityinä. Pennut luovutetaan vain vastuuntuntoisiin ja rakastaviin koteihin joissa ne saavat elää onnellista perhekoira elämään.

Koirani asuvat perheessä, perheenjäseninä ja ovat mukana kaikissa päivittäisissä askareissa. Griffonit ja Japanese Chinit ovat älykkäitä pieniä seurakoiria joiden kanssa voit niin löhöillä sohvalla, tehdä pitkiä lenkkejä, kilpailla tokossa, näyttelyissä tai agilityssä. Ne sopivat monenlaiseen elämänmenoon ja helppoja ottaa mukaan.

Griffonit ja Japanese Chinit ovat vilkkaita ja seurallisia rotuja, ne rakastavat olla huomion keskipisteenä. Tutustu rotuun ja sen kasvattajiin hyvin ennen pennunhankinta päätöksen tekoa!


Vastuuntunteva kasvattaja opastaa sinua pennun hoidossa ja perehdyttää rotuun ja neuvoo mm. karkeakarvaisen griffonin turkin hoidon saloihin sekä kertoo roduissa ilmenevistä sairauksista. Vastuullinen kasvattaja tutkituttaa koiransa yleisimpien rodussa ilmenevien perinnöllisten sairauksien varalta. Nämä tiedot voit tarkistaa kennelliiton jalostusnetistä.

Kuten polvi-ja silmätarkastukset meidän roduissa kuuluvat vastuuntuntoisen kasvattajan arkirutiineihin.


Älä ota pentua epämääräisistä olosuhteista tai näkemättä pennun asuinoloja, älä tue omalla toiminnallasi pentutehtailua.

Tutustu rotuun vaikkapa näyttelyissä, tule jututtamaan ja moikkaamaan rodun ihmisiä kehän laidalle. On hyvä myös perehtyä rotuun kirjallisuuden kautta, rotuyhdistyksen esittelyihin tutustuen, myös pennun hyvään kasvatukseen löytyy monia oppaita. Ne auttavat sinua tulevan pennun kanssa vastaan tulevissa kysymyksissä, lisäksi hyvän ja kokeneen kasvattajan tuki on vertaansa vailla.ENG

I have had small home kennel over 20 years , all my dogs are full famíly members.

We live near Helsinki, (50 km) small town called Porvoo. I have had dog all ready in childhood. Hunting dogs setters and pointers. I got my first dog when i was 18 years old, it was great dane, i have breed some litters great dane's and french bulldogs . After many many years in finally got my first griffon from Kennel Huvikummun. Since that i have been loved this great small breed.

Now days i breed petit brabancon's, griffons and japanese chins. I make health research for my dogs. Also some of my breeding dogs lines are described for MRI. I have breed my first griffon litter 2003, over 15 years ago. We live active life with our dogs, they are fully family members, they have lots of time run free in yard and forest. They are also great little fellows in our boat. You can take your griffon with you, to run, walking, agility, shows or just to love. I have puppies sometimes, you can ask more information up coming litter by email. Hope you also tell about your life and family. Email: niina.jalo @ gmail.com

Fallow us in Instagram Cadogandogs

Niina from Kennel Cadogan