Kennel CadoganAsun perheeni kanssa Porvoossa omakotitalossa. Olen harrastanut pienimuotoista koirien kasvatusta yli 20 vuotta.

Olen tutustunut koiraharrastukseen jo pikkutytöstä lähtien kun perheessäni oli metsästyskoiria, pointtereista ajokoiriin. Sittemmin löysin omani seurakoirien parista, olen aloittanut koirien kasvatuksen tanskandogeilla ja ranskanbulldogeilla 90-luvun alussa. Vuosien saatossa rotu sitten pieneni ja haaveeni pienestä griffonista kävi toteen.

Ensimmäisen griffonini hankin Huvikummun kennelistä 2000-luvun alussa. Vuonna 2003 kun muutimme maaseudun rauhaan ja pitihän taloon yksi isompi koira ja näin joukkoon liittyi vielä aprikoosin värinen isonvillakoira Joiners Quality kennelistä. Sanni nukkui pois viime keväänä 14 vuotiaana.

Perheesemme muutti 2017 keväällä elämäni ensimmäinen Japanese Chin, vuosien haaveilujen jälkeen! Nyt meillä asustaa ihastuttava Suzu neitokainen, joka on näyttelyissäkin ehtinyt käydä , saaden useita rop-pentu voittoja. Kaverksi Suzulle on tullut Ruotsista Saga tyttönen.


Harrastan koirieni kanssa pääasiassa lenkkeilyä, metsissä samoilua ja koiranäyttelyitä. Suzun kanssa tällä hetkellä myös agilitya, olen mukana Porvoon Koiraharrastajat ry.ssä .Olen myös Kennelliiton, Griffon yhdistyksen sekä Japanese Chin yhdistyksen jäsen.

Pyrkimykseni on kasvattaa rodunomaisia terveitä, reippaan harrastus/seurakoiran luonteen omaavia aitoja griffoneita ja tulevaisuuden haaveissa siintää myös Japanese chini pentue.

Jalotustukseen käytetyt koirani ovat silmä&polvi tarkastettuja, myös osa jalostuskoiristani on nykyään jo osa narttulinjani äiti koirista on kuvattuja syringomyolian osalta. Tutkimustulokset ovat olleet A1 ja A2 luokkaa.


Griffonin pentuja meillä on silloin tällöin, ehkäpä pentue kerran vuodessa. Haluan että löydän kaikille pennuille rakastavat kodit ja pyrin tekemään kaikki jalostusyhdistelmät tarkkaa harkintaa käyttäen.


Pentue suunnitelmista voit kysellä etukäteen vaikkapa sähköpostitse, voit soittaa tai vaikkapa tulla näyttelyissä tutustumaan koiriini. Kerrothan itsestäsi ja perheestäsi pentua tiedustellessasi sekä hieman aiemmasta koirakokemuksestasi. Etsitkö kenties näyttelykoiraa, tai millaisia toiveita sinulla on pennun suhteen jne,Se auttaa minua löytämään sinulle mahdollisimman sopivan pennun.

unnamed__helmi3.jpg

Pennut luovutetaan uusiin koteihin aikaisintaan 8vk ikäisinä, eläinlääkärin tarkastamina ja rekisteröityinä. Pennut luovutetaan vain vastuuntuntoisiin ja rakastaviin koteihin joissa ne saavat elää onnellista perhekoira elämään.

Koirani asuvat perheessä, perheenjäseninä ja ovat mukana kaikissa päivittäisissä askareissa. Griffoni on älykäs pieni seurakoira jonka kanssa voit niin löhöillä sohvalla, tehdä pitkiä lenkkejä, kilpailla tokossa, näyttelyissä tai agilityssä.

Griffonit ja Japanese Chinit ovat vilkkaita ja seurallisia rotuja, ne rakastavat olla huomion keskipisteenä. Tutustu rotuun ja sen kasvattajiin hyvin ennen pennunhankinta päätöksen tekoa. Vastuuntunteva kasvattaja opastaa sinua pennun hoidossa ja perehdyttää karkeakarvaisen griffonin turkin hoidon saloihin sekä kertoo myös roduissa ilmenevistä sairauksista.

Tutustu rotuun vaikkapa näyttelyissä, tule jututtamaan ja moikkaan kehän laidalle, on hyvå myös perehtyä rotuun kirjallisuuteen/rotuyhdistyksen esittelyihin tutustuen, myös pennun hyvään kasvatukseen löytyy monia oppaita. Jotka auttavat sinua tulevan pennun kanssa vastaan tulevissa kysymyksissä, lisäksi hyvän kasvattajajan tuki on vertaansa vailla.


ENG


I have had small home kennel over 20 years , all my dogs are full famíly members.

We live near Helsinki, (50 km),small town Porvoo. I have had dog all ready in childhood. Hunting dogs setters and pointers. I got my first dog when i was 18 years old, it was great dane, i have breed some litters great danes and frensh bulldogs . After many many years in finally got my first griffon from Kennel Huvikummun. Since that i have been loved this great small breed.Now days i breed petit brabancons, griffons and japanese chins

Niina Jalonen

Finland